top of page
Verbonden ademen Rotterdam

Verbonden ademen

Hoe adem je? Nu je dit leest? Misschien adem je oppervlakkig of hoog op je borst. Misschien laat je een lange pauze tussen je in- en uitademing of is je inademing kort. Je ademhaling vertelt letterlijk en figuurlijk een verhaal over jou en hoe je het leven waarneemt.

Ademwerk

Ademwerk is een breed begrip en wordt steeds populairder. Er bestaan verschillende ademtechnieken. De techniek waarmee ik je begeleid is de verbonden ademhaling, ook wel transformational breathwork genoemd.

​Verbonden ademen

​Adem lang en diep in… uit met een ontspannen zucht...

Door de pauzes weg te laten tijdens het ademen, verbind je je in- en uitademing aan elkaar. Door bewust lang en diep in te ademen naar je buik, maak je op een eenvoudige manier verbinding met je lichaam. Je (onder)buik is de plek van het onderbewustzijn. 

Je kunt je systeem vrij ademen. Alles wat niet meer dient, mag losgelaten worden tijdens een ademsessie. Dit kan bevrijdend werken, na een sessie kan het zijn dat je je een stuk lichter voelt.

We zijn geboren met een verbonden ademhaling. Je zal merken dat je lichaam het na een minuut of 5 herkent en het verbonden ademen vanzelf gaat.

Waarom zou je het doen?

  • Je kunt beter inzicht krijgen in wat voor jou echt belangrijk is

  • Verwerken van trauma’s en emoties

  • Loslaten van spanning en stress

  • Gewoon uit nieuwsgierigheid

  • Omdat je vrijer door het leven wil gaan

  • Wil verbinden met jezelf op een diepere laag

  • Om (weer) te voelen

  • Een moment van bewustzijn wil creëren

  • Op zoek bent naar ontspanning of rust in je hoofd

 

Bewust verbonden ademen

Wat kun je tijdens een sessie ervaren?

Verbonden ademen gaat voorbij aan alleen een fysieke ervaring. Naast eventuele tintelingen, kramp of bewegingen, kom je op diepere lagen. Het kan een visuele ervaring zijn, waarbij je beelden ziet. Je kunt emoties ervaren: lachen, boosheid, verdriet, blijheid, (zelf)liefde. Het kan ook een spirituele ervaring zijn. Elke sessie is anders, waar je de ene keer verdriet los zal laten, kan het zijn dat je de keer erna juist dingen ziet of bewegelijk bent, misschien wel een combinatie ervan. Hierin is geen goed of fout. Het is een ervaring.
 

Hoe ziet een sessie eruit?

Je kunt één op één, als duo of in groepsverband deelnemen aan een verbonden ademsessie. Bij een individuele of duo sessie doen we eerst een intake. De sessie bestaat uit zo’n 35-40 minuten actief ademen en zo’n 20 minuten ‘rust’. Alles bij elkaar met korte nabespreking duurt ongeveer 2 uur.

"De allereerste keer ademen was voor mij meer dan indrukwekkend. Met de overtuiging dat ik het niet zou kunnen, gezien mijn astmatische verleden, had ik dan ook geen verwachtingen. Maar na een minuut of vijf werd die overtuiging ontkracht. Mijn adem heeft mij weer laten voelen. Van mijn hoofd terug in mijn lijf."

Tarieven

Ademcirkel: zie agenda

Privé sessie: €80,- 

Duo sessie: €140,- 

Maatwerk: op aanvraag | afhankelijk van groepsgrootte en locatie. Binnen een straal van 10 km geen reiskosten. 

Ademwerk Rotterdam
Verbonden ademen Rotterdam
Ademcoach Rotterdam
Ademcirkel Rotterdam
bottom of page